2010. január 14., csütörtök

Elkészült az öltöztetett hűtőtáskám

Végre elkészült az öltöztetett hűtőtáska. A lányom már alig várta, és tetszett is neki a végére. Most bemutatom lépésről lépésre hogyan is készült, akinek tetszik csinálja meg bátra. Bármilyen műanyag, vagy fa, esetleg papír tároló megteszi aminek van teteje. Ha ülőalkalmatosságnak akarjátok akkor mindenképpen erős anyagú legyen.:)
Szóval, van egy műanyag tároló amit jó alaposan megtisztítok, mert akkor nem ragad a ragasztó




Most vágni kell egy akkora flízt, hogy körbeérje a dobozt, és a magassága is akkora legyen mint a doboz a peremtől az aljáig. Ragaszd körbe a flízt, pontozott ragasztással, elég a tetején és az alján pontokban ragasztani. A műanyagon gyorsan köt a ragasztó, úgyhogy gyorsan kell dolgozni. Én szét is égettem a kezem párszor.



A doboz tetejét szintén béleljük flízzel ugyanígy.

A felső tetőről a felesleget körbe levágjuk. Szabni kell egy akkora anyagot mint a tető és rá kell hagyni egy pár centit a magassága miatt és azért, hogy rá lehessen hajtani egy kicsit az aljára.

Én még tettem rá plusz két réteg flízt, hogy jó puha legyen ha rá akarunk ülni esetleg.
Majd megfordítod a tetőt és odailleszted az anyagot, hogy utána tudd már ragasztani.

Szépen óvatosan körberagasztjuk szintén pontozott ragasztással. Vigyázz az ujjadra!!!!

Eddig ilyen a doboz:

Most mérd meg a doboz kerületét, és magasságát. Szabd ki és hagyj varrásráhagyást is. A magasságra számolj még rá pár centit, mert kicsit rá kell hajtani a magasságánál, és az aljánál is, hogy szépen takarjon. Erre figyelj oda különben nem lesz szép!
Varrj rá tetszés szerint zsebeket ahogy gondolod.

Ha kész az anyag akkor már csak rá kell ezt is ragasztani a flízre. Felül én kicsit túlhúztam az anyagot, hogy szépen takarja a flízt. Az oldalánál az anyagot a találkozásnál ragasztás után szépen varrd össze kézzel.

Most következik az alja. Itt is ugyanúgy ráhúzzuk az anyagot, és ragasztunk.

Megfordítod, összerakod, és már kész is, lehet bele pakolni.

Egyszerű és nagyszerű!!







1 megjegyzés:

zita írta...

Tényleg nagyszerű!